van links naar rechts: Charlaine van de Nieuwstraat ( Floortje) Ambra ( Brammetje) Julia en Shutterfly (Suus)
van links naar rechts: Charlaine van de Nieuwstraat ( Floortje) Ambra ( Brammetje) Julia en Shutterfly (Suus)

Charlaine van de Nieuwstraat (we noemen haar Floortje) is ons allereerste paard. Het is een hele lieve shetlander bij wie we moeten oppassen dat we haar niet te veel verwennen. Voor een snoepje, wat eigenlijk gewoon maar een brokje is, doet ze echt alles. Ze weet dat ze na het longeren en ook na het hoefjes krabben iets krijgt en ze blijft dan ook net zo lang stilstaan totdat ze haar welverdiende traktatie heeft gehad.  

Ambra (meestal noemden we haar Brammetje) was ons tweede paard. Een Appaloosa, al zou je dat niet zeggen. Maar pas op; Brammetje was een toverpaard. Wanneer je haar ging wassen kwamen haar zwarte vlekken tevoorschijn. Ambra vond het heerlijk wanneer ze kinderen kon troosten. Ze wilde heel graag door de tuin wandelen met een kind op haar rug maar ze kon ook rustig een uur stilstaan als ze gepoetst moest worden. Ambra vond alles oké.  Helaas is ons lieve Brammetje in de herfst van 2020 overleden. Ze was oud en erg moe van al het werk. Namens Brammetje bedank ik alle kinderen die van haar hielden. Ze heeft jullie heel graag verder geholpen en heeft de jaren dat ze hier op Femkesfarm was, erg genoten van haar belangrijke taak. Ze hoopt dat jullie niet verdrietig zijn dat ze er niet meer is. Ze wil nu echt rusten en men zegt dat ze nu mag grazen op de eeuwige groene weides. Door Ambra is de Femkesfarm aan haar naam gekomen dus ze zal altijd een speciaal plekje in ons hart hebben.

Shutterfly wordt bij ons Suus genoemd. Suus is een Hannoveraan en was ooit een heel goed springpaard. Door een blessure mag ze niet meer sporten maar, ze kan gelukkig coachen als de beste. Al van een kilometer afstand kan ze zien hoe jij je voelt. Als je verdrietig bent, komt ze bij je staan en krijg je wel duizend kusjes van haar. Suus is een echt knuffelpaard. Ze is altijd lief en maakt nooit ruzie met de andere paarden. Dat is heel bijzonder want alle andere paarden hebben weleens een conflict met elkaar, maar nooit met haar.

Julia is onze vierde aanwinst. Julia is een paard met verlatingsangst. Bij ons in de kudde voelt ze zich heel prettig en dat komt vooral omdat Suus haar vanaf de eerste dag heeft laten merken dat ze niet alleen is. Dat vindt ze zo fijn, het gaat al meteen veel beter met haar. Julia is ook een grote lieverd. Ze is heel voorzichtig met kinderen, ook met hele kleine kindjes. Julia is een Welsh en die staan er ook om bekend dat ze zo goed met kinderen kunnen omgaan. Bovendien is Julia een fantastisch rijpaard! Na Julia kwam er weer een Welsh op Femkesfarm. Black Lady is een fantastisch rijpaard. We hebben haar helemaal vanuit het Westland laten komen en we zijn nog iedere dag blij met haar. Ze is is lief, mooi, snel en toch ook weer rustig. Ze is goed gemanierd, ze heeft humor en ze zet geen stapje verkeerd. Wat een superpaardje toch ! 

En toen kwam Victory S. in onze kudde terecht. Vic was als ruin de enige man in de groep. De merries zijn erg blij met hem. Ze vinden het wel fijn dat er zo'n sterke kerel bij loopt. Vic is een draver. Hij is supersnel maar wanneer er iemand op zijn rug zit of bij het grondwerk, is hij heel lief en rustig. We hopen nog heel lang plezier te hebben van deze kanjer. Vic is inmiddels met pensioen gegaan maar dat betekent niet dat we niks meer met hem doen. We genieten nog iedere dat van deze grote knuffelbeer van 500 kilo.

De laatste die erbij kwam is Dusty. Het is ook een mannetjes paard en hij is het kleinste van allemaal. Maar ook de ondeugendste en eigenlijk ook weer de liefste. Dusty is onlangs getrouwd met Floortje. Dusty was eerder van de opa van Joris. Joris vindt het fijn dat Dusty nu niet meer alleen staat in het weitje bij de kippen van zijn opa maar lekker in een echte kudde. Daar voelt hij zich prettig en al helemaal nu hij met Floortje getrouwd is. 

van links naar rechts: Blacky, Julia, Suus, Vic, ikke, Dusty, Floortje
van links naar rechts: Blacky, Julia, Suus, Vic, ikke, Dusty, Floortje