van links naar rechts: Charlaine van de Nieuwstraat ( Floortje) Ambra ( Brammetje) Julia en Shutterfly (Suus)
van links naar rechts: Charlaine van de Nieuwstraat ( Floortje) Ambra ( Brammetje) Julia en Shutterfly (Suus)

Charlaine van de Nieuwstraat (we noemen haar Floortje) is ons allereerste paard. Het is een hele lieve shetlander bij wie we moeten oppassen dat we haar niet te veel verwennen. Voor een snoepje, wat eigenlijk gewoon maar een brokje is, doet ze echt alles. Ze weet dat ze na het longeren en ook na het hoefjes krabben iets krijgt en ze blijft dan ook net zo lang stilstaan totdat ze haar welverdiende traktatie heeft gehad.  

Ambra (meestal noemen we haar Brammetje) is ons tweede paard. Een Appaloosa, al zou je dat niet zeggen. Maar pas op; Brammetje is een toverpaard. Wanneer je haar gaat wassen komen haar zwarte vlekken tevoorschijn. Ambra vindt het heerlijk wanneer ze kinderen kan troosten. Ze wil heel graag door de tuin wandelen met een kind op haar rug maar ze kan ook rustig een uur stilstaan als ze gepoetst moet worden. Ambra vindt alles oké. Door Ambra is de Femkesfarm aan haar naam gekomen maar dat is een ander verhaal, dat komt later.

Shutterfly wordt bij ons Suus genoemd. Suus is een Hannoveraan en was ooit een heel goed springpaard. Door een blessure mag ze niet meer sporten maar, ze kan gelukkig coachen als de beste. Al van een kilometer afstand kan ze zien hoe jij je voelt. Als je verdrietig bent komt ze bij je staan en krijg je wel duizend kusjes van haar. Suus is een echt knuffelpaard. Ze is altijd lief en maakt nooit ruzie met de andere paarden. Dat is heel bijzonder want alle andere paarden hebben weleens een conflict met elkaar, maar nooit met haar. Julia is  onze vierde aanwinst. Julia is een paard met verlatingsangst. Bij ons in de kudde voelt ze zich heel prettig en dat komt vooral omdat Suus haar vanaf de eerste dag heeft laten merken dat ze niet alleen is. Dat vindt ze zo fijn, het gaat al meteen veel beter met haar. Julia is ook een grote lieverd. Ze is heel voorzichtig met kinderen, ook met hele kleine kindjes. Julia is een Welsh en die staan er ook om bekend dat ze zo goed met kinderen kunnen omgaan. Bovendien is Julia een fantastisch rijpaard!  En tenslotte kwam Victory S. in onze kudde terecht. Vic is een ruin en dus de enige man in de groep. De merries zijn erg blij met hem. Ze vinden het wel fijn dat er zo'n sterke kerel bij loopt. Vic is een draver. Hij is supersnel maar wanneer er iemand op zijn rug zit of hij mag grondwerk doen met kinderen, dan is hij heel lief en rustig. We hopen nog heel lang plezier te hebben van deze kanjer.