Bijlessen met of zonder paarden. 

Voor kinderen die net iets meer of op een andere manier uitleg nodig hebben.

 

De tafel van 9 zit erin! 

 

Waarom lukt het niet op school?

 

Soms kan of wil een kind niet meer naar school. Het kind kan zich helemaal niet meer concentreren, is snel geïrriteerd en heeft woede-uitbarstingen. Maar tegelijkertijd is het kind bezorgd dat het ver achter raakt op klasgenoten. Voordat we beginnen zoeken we de oorzaak van het probleem. Pas wanneer dat is opgelost kunnen we de leerstof weer inhalen.

Op Femkesfarm kunnen we in alle rust de leerstof oppakken door middel van ervaringsleren. Het onderwijsconcept dat me het meest aanspreekt is het montessorionderwijs. Op de montessorischolen heb ik mogen ervaren dat kinderen zoveel meer leren door met echte materialen te werken. Kinderen willen het graag zelf doen en ervaringsleren spreekt mij aan.

Bij ervaringsleren draait het om het aanbieden van uitdagende activiteiten waarover kinderen reflecteren en gaan kijken hoe ze het geleerde thuis of op school kunnen toepassen.

Het nemen van verantwoordelijkheid en keuzes maken is een belangrijk element.

Kinderen leren zich bewust te zijn dat aan alles wat ze ondernemen een keuze ten grondslag ligt.

Elk kind heeft wel een talent. Het moet dat ontdekken, ontwikkelen en inzetten.


Voor kinderen met vaak uiteenlopende en complexe problemen, die niet naar school kunnen. Soms omdat er geen plek is, soms omdat het kind vanwege hoge prikkelgevoeligheid niet in staat is om in een groep te functioneren.